Eskalopki z indyka

Eskalopki z indyka

Indyk przygotowany w ten sposób przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Nie spodziewałam się tak delikatnego mięsa, kremowego sosu i niesamowitego aromatu. Dla mnie – rewelacja!

Zdjęcie - Eskalopki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Eskalopki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Eskalopki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Eskalopki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Eskalopki z indyka

Agata, 6 października 2010

Zdjęcie - Eskalopki z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę krupczatkę z solą i pieprzem- obtoczyć eskalopki . Smażyć na średnim ogniu z obu stron na maśle z olejem przez 4-5 minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.Na patelnię wrzucić skórkę z pomarańczy i cukier brązowy -leciutko przesmażyć . Wlać sok z pomarańczy , tymianek ,alkohol i zagotować.Przyrządzić sos beszamelowy : roztopić masło, dodać mąkę , dodać mleko- mieszając zagotować. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową . Do sosu wlać sos z patelni i śmietankę. Wymieszać , zalać nim eskalopki. Zapiekać ok. 10 min w gorącym piekarniku.

Kategorie przepisów