Dzisiejsze szaleństwa

Mam kawał mięcha w lodówce i zastanawiam się co można ciekawego zrobić. Byle szybko, byle jak nie da się. Ma smakować i basta!!! Dzisiaj chcę być nieco oryginalna i zafunduję wam polędwiczki z cebulką i parmezanem:) Mąż był zachwycony. A wy? Oceńcie sami.

 

Polędwica z cebulą i parmezanem

1 polędwiczka

2 cebule

10/15 dag parmezanu

sól, pieprz,

wegeta,

bułka tarta,

oliwa z oliwek.

Parmezan zetrzeć na tarce. Polędwiczkę umyć, obsypać solą, wegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Cebulkę pokroić drobno i zasmażyć na oliwie z oliwek. Gdy cebula będzie nabierze złotego koloru wrzucić, polędwiczkę obtoczoną bułką tartą i parmezanem. Dusić 15 minut od czasu do czasu przerzucać, żeby się nie spaliła!

Pokroić na grube plastry i gotowe!

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy