Dzisiejsze szaleństwa
Mam kawał mięcha w lodówce i zastanawiam się co można ciekawego zrobić. Byle szybko, byle jak nie da się. Ma smakować i basta!!! Dzisiaj chcę być nieco oryginalna i zafunduję wam polędwiczki z cebulką i parmezanem:) Mąż był zachwycony. A wy? Oceńcie sami.
Polędwica z cebulą i parmezanem
1 polędwiczka
2 cebule
10/15 dag parmezanu
sól, pieprz,
wegeta,
bułka tarta,
oliwa z oliwek.
Parmezan zetrzeć na tarce. Polędwiczkę umyć, obsypać solą, wegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Cebulkę pokroić drobno i zasmażyć na oliwie z oliwek. Gdy cebula będzie nabierze złotego koloru wrzucić, polędwiczkę obtoczoną bułką tartą i parmezanem. Dusić 15 minut od czasu do czasu przerzucać, żeby się nie spaliła!
Pokroić na grube plastry i gotowe!