Dżem wiśniowy

1 kg wiśni

80 dag cukru

Wiśnie umyć, usunąć szypułki, wydrylować z pestek. Zasypać cukrem, odstawić na około 30 minut. Następnie wrzucić do dużego gara i zagotować. Od czasu do czasu mieszać drewnianą łyżką. Gdy masa zacznie gęstnieć gotować jeszcze około 15 minut. Przelać do wcześniej przygotowanych słoiczków. Zakręcić i gotowe.

 

 

 

Zdjęcie - Dżem wiśniowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Dżem wiśniowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Dżem wiśniowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Dżem wiśniowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy