Dyniowe babeczki
            
 
 Ekspresowe w przygotowaniu, nie wymagające żadnych kulinarnych zdolności, o korzennym aromacie i zapachu, pyszne, wilgotne - babeczki dyniowe.
 
 Te puszyste, dyniowe muffinki, znikają ze stołu w zastraszającym tempie.
 Smakują każdemu, zarówno dużym jak i małym. 
 Polecam je na podwieczorek, z kubkiem gorącej herbaty, w chłodne, jesienne popołudnie.
 
 Przepis z bloga Gotuj z Cukiereczkiem. 
 
 Składniki ( 12 sztuk):
- 1.75 szklanki mąki
 - 0.75 szklanki pure z dyni
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1.5 łyżeczki sody
 - 0.5 szklanki cukru
 - 1 cukier waniliowy
 - 1 łyżeczka cynamonu
 - 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
 - 1 łyżeczka imbiru
 - 1 jajko
 - 0.5 szklanki mleka
 - 0.2 szklanki oleju
 
W misce roztrzepać jajko, dodać pure z dyni, mleko i olej.
 Wymieszać.
 Dodać mąkę proszek, sodę, cukier, cukier waniliowy, cynamon, gałkę i imbir.
 Wymieszać do połączenia się składników.
 Ciasto nakładać łyżką do papilotek.
 Babeczki piec w 180C ok. 20 minut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 