Dyniowe babeczki

Dyniowe babeczki

Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ekspresowe w przygotowaniu, nie wymagające żadnych kulinarnych zdolności, o korzennym aromacie i zapachu, pyszne, wilgotne - babeczki dyniowe.

Te puszyste, dyniowe muffinki, znikają ze stołu w zastraszającym tempie.
Smakują każdemu, zarówno dużym jak i małym.
Polecam je na podwieczorek, z kubkiem gorącej herbaty, w chłodne, jesienne popołudnie.

Przepis z bloga Gotuj z Cukiereczkiem.

Składniki ( 12 sztuk):

  • 1.75 szklanki mąki
  • 0.75 szklanki pure z dyni
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1.5 łyżeczki sody
  • 0.5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 jajko
  • 0.5 szklanki mleka
  • 0.2 szklanki oleju

W misce roztrzepać jajko, dodać pure z dyni, mleko i olej.
Wymieszać.
Dodać mąkę proszek, sodę, cukier, cukier waniliowy, cynamon, gałkę i imbir.
Wymieszać do połączenia się składników.
Ciasto nakładać łyżką do papilotek.
Babeczki piec w 180C ok. 20 minut.

Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowe babeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów