Dyniowa kawa latte

Dyniowa kawa latte

Ah… jest potrzeba się rozgrzać a z pomocą przychodzi wspaniała kawa latte o smaku dyni i przypraw korzennych. Wyśmienita kawa na jesienne i zimowe wieczory. W sam raz na halloweenowe popołudnie.

Zdjęcie - Dyniowa kawa latte - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dyniowa kawa latte składniki na 2 porcje:
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 400ml mleka
  • 2 łyżki puree dyniowego*
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 2 łyżeczki miodu
  • 120 ml śmietanki 30%
przygotowanie:

*Puree dyniowe – dynię przekrojoną na pół piekę przez godzinę w 200oC. Upieczony miąższ miksuję na gładkie puree, przechowuję w lodówce w zamkniętym słoiku przez kilka dni.

Kawę zalewam 300 ml zagotowanej wody. Dodaję mleko, puree z dyni, przyprawę korzenną oraz miód.

Śmietankę ubijam i dekoruję nią kawę. Na wierzchu układam odrobinę puree dyniowego.

Zdjęcie - Dyniowa kawa latte - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Dyniowa kawa latte - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Dyniowa kawa latte - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Dyniowa kawa latte - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów