Duszony Camembert z truskawkami

Duszony Camembert z truskawkami
przepis:

1 krążek sera Camembert

2-3 truskawki

1 łyżka kremu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

świeżo grubo mielony pieprz, sól

1 łyżka posiekanych orzechów włoskich

garść rukoli

Krem balsamiczny połączyć z miodem, dodać sól i pieprz.

Truskawki pokroić w plasterki, dodać do nich krem balsamiczny i odstawić na 30 minut.

Serek zawinąć w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Złączenie folii powinno być na górze pakunku z serem.

Do patelni wlać niewielką ilość wody i zagotować.

Serek ułożyć na patelni, przykryć szczelnie pokrywką i dusić go przez 10 minut w gotującej się wodzie.

Gotowy, gorący serek ułożyć na rukoli.

Na serku położyć truskawki, posypać je orzechami.

Zdjęcie - Duszony Camembert z truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów