Duszony Camembert z truskawkami
przepis:
1 krążek sera Camembert
2-3 truskawki
1 łyżka kremu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
świeżo grubo mielony pieprz, sól
1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
garść rukoli
Krem balsamiczny połączyć z miodem, dodać sól i pieprz.
Truskawki pokroić w plasterki, dodać do nich krem balsamiczny i odstawić na 30 minut.
Serek zawinąć w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz). Złączenie folii powinno być na górze pakunku z serem.
Do patelni wlać niewielką ilość wody i zagotować.
Serek ułożyć na patelni, przykryć szczelnie pokrywką i dusić go przez 10 minut w gotującej się wodzie.
Gotowy, gorący serek ułożyć na rukoli.
Na serku położyć truskawki, posypać je orzechami.