Duszone żołądki indycze z cebulą

Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiDawno już nie jadłam duszonych żołądków.Pamiętam jak moja mama kiedyś je przyrządziła.Postanowiłam przypomnieć sobie zatem ten ich smak.Wyszły pyszne!
Składniki:
  • żołądki indycze
  • 3 szt.cebuli
  • łyżeczka mielonego kminku
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół szklanki pasty z pomidorów
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • olej
Żołądki dokładnie umyłam.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Obgotowałam je przez około 30 minut, dodając ziele angielskie i liście laurowe.Wylałam wodę i ponownie je obgotowałam.Czym dłużej tym będą miększe.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Następnie pokroiłam je na plasterki.Można w kostkę jak wolicie.Przyprawiłam przyprawami.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę,dorzucając do niej pod koniec smażenia starty czosnek.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wymieszałam ją z żołądkami.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wlałam pastę pomidorową,trochę oleju i podlałam wszystko wodą.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Podsmażyłam słodką i ostrą czerwoną paprykę.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wymieszałam wszystkie składniki.
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dusiłam je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciemokoło 1-1,5 godziny.Co jakiś czas mieszając i podlewając wodą.
Smacznego!
Zdjęcie - DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Jagodzianki z kruszonką
1

Jagodzianki z kruszonką

mapik27 mapik27
Świat Ciasta

Placek drożdżowy z jagodami i serem

Placek drożdżowy z jagodami i…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką

Ciasto drożdżowe z jagodami i…

Anula Anula
ekspansja-smaku

Jak zrobić pierogi ruskie?
2

Jak zrobić pierogi ruskie?

Smakowite Jadło Smakowite Jadło
Smakowite Jadło

Twarożek z rzodkiewką i czosnkiem do kanapek

Twarożek z rzodkiewką i czosnk…

Anula Anula
ekspansja-smaku

Jagodzianki – najlepsze

Jagodzianki – najlepsze

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Przepisy z tych kategorii

Indycze golonki z warzywami z wolnowaru

Indycze golonki z warzywami z…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Moja nowa miłość -  Panzanella
1

Moja nowa miłość - Panzanella

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Ostre leczo z czarnymi oliwkami

Ostre leczo z czarnymi oliwkam…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Chili con carne
1

Chili con carne

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Spaghetti 7 smaków

Spaghetti 7 smaków

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sałatka z pieczonych buraczków, mozzarelli i oliwek
1

Sałatka z pieczonych buraczków…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni