Duszone żołądki indycze z cebulą
Dawno już nie jadłam duszonych żołądków.Pamiętam jak moja mama kiedyś je przyrządziła.Postanowiłam przypomnieć sobie zatem ten ich smak.Wyszły pyszne!
Składniki:
Obgotowałam je przez około 30 minut, dodając ziele angielskie i liście laurowe.Wylałam wodę i ponownie je obgotowałam.Czym dłużej tym będą miększe.
Następnie pokroiłam je na plasterki.Można w kostkę jak wolicie.Przyprawiłam przyprawami.
Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę,dorzucając do niej pod koniec smażenia starty czosnek.
Wymieszałam ją z żołądkami.
Wlałam pastę pomidorową,trochę oleju i podlałam wszystko wodą.
Podsmażyłam słodką i ostrą czerwoną paprykę.
Wymieszałam wszystkie składniki.
Dusiłam je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciemokoło 1-1,5 godziny.Co jakiś czas mieszając i podlewając wodą.
Smacznego!
Składniki:
- żołądki indycze
- 3 szt.cebuli
- łyżeczka mielonego kminku
- sól, pieprz
- słodka i ostra papryka
- 2-3 ząbki czosnku
- pół szklanki pasty z pomidorów
- liście laurowe
- ziele angielskie
- olej
Obgotowałam je przez około 30 minut, dodając ziele angielskie i liście laurowe.Wylałam wodę i ponownie je obgotowałam.Czym dłużej tym będą miększe.
Następnie pokroiłam je na plasterki.Można w kostkę jak wolicie.Przyprawiłam przyprawami.
Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę,dorzucając do niej pod koniec smażenia starty czosnek.
Wymieszałam ją z żołądkami.
Wlałam pastę pomidorową,trochę oleju i podlałam wszystko wodą.
Podsmażyłam słodką i ostrą czerwoną paprykę.
Wymieszałam wszystkie składniki.
Dusiłam je w naczyniu żaroodpornym pod przykryciemokoło 1-1,5 godziny.Co jakiś czas mieszając i podlewając wodą.
Smacznego!