Drożdżowe paszteciki z mięsem

Drożdżowe paszteciki z mięsem
Zdjęcie - Drożdżowe paszteciki z mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drożdżowe paszteciki z mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drożdżowe paszteciki z mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drożdżowe paszteciki z mięsem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500g ugotowanego mięsa z rosołu
  • 400g mąki
  • 40g drożdży
  • 1 szkl. mleka
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka cukru
  • 1 cebula
  • sól
Przygotowanie

Podgrzewamy mleko, dodajemy do niego drożdże, cukier i mieszamy. Wsypujemy łyżkę mąki i odstawiamy na 10 min.


Pozostałą mąkę łączymy z solą, 3 łyżkami oleju i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy na 1 godz.


Mięso mielimy, a cebulę drobno siekamy, następnie podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso i całość smażymy przez 5 min.


Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy na prostokąty. Na każdym kawałku układamy farsz. Brzegi ciasta smarujemy wodą, zwijamy wałeczki i sklejamy brzegi.


Wałeczki z farszem kroimy na mniejsze kawałki, które układamy na blasze i pieczemy przez 15 min w temp. 180*C.


Kategorie przepisów