Drobiowe ragout z pigwą

Drobiowe ragout z pigwą

Zdjęcie - Drobiowe ragout z pigwą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 105
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 1h 30 min

 

Pyszne mięsne danie, które proponuję  podać z kaszą jaglaną lub makaronem. Istotą tego gulaszu jest pigwa, która oddaje swój smak do środka i w rezultacie orzeźwia danie.  Świetnie smakuje pierwszego jak i drugiego dnia, dlatego można przygotować większą ilość i mieć obiad na dwa razy. I raz podać z kaszą a raz z makaronem.

Składniki

Instrukcje

 

Mięso pokroić w kostkę. Oprószyć solą i mieloną papryką. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i chwile smażyć. Dodać pokrojoną cebulę, przesmażyć, wlać bulion i wino. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok.1,5 godź, aż mięso będzie miękkie.15 min. przed końcem dodać pokrojoną w plastry pigwę i dusić, aż będzie miękka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą jaglaną lub makaronem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Drobiowe ragout z pigwą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów