Drobiowa pieczeń

Drobiowa pieczeń
przepis:

2 piersi z kurczaka

1 jajko

1 łyżka kleiku ryżowego

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka czerwonej papryki

0,5 małej łyżeczki chili

2 łyżeczki poduszonych ziaren kolendry

1 ząbek czosnku

sól, pieprz 

Piersi opłukać, osuszyć.

Z mięsa wykroić paski długości foremki, w której będziemy piec pieczeń.

Paski mięsa oprószyć  solą, papryką, chili i kolendrą.

Resztę mięsa zmielić w blenderze , dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, natkę pietruszki, jajko, kleik ryżowy. Dobrze wyrobić.

Foremkę posmarować olejem, wyłożyć na nie warstwę mielonego mięsa, następnie  paski, a na koniec warstwę mięsa mielonego.

Pieczeń piec ok. 30-40 min w temp. 200º C.

Zdjęcie - Drobiowa pieczeń - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów