Dorsz z masłem escargot

Dorsz z masłem  escargot

Macie ochotę na rybę? Polecam wspaniały przepis. Rybę wystarczy usmażyć i położyć na niej aromatyczne masło  z musztardą i innymi przyprawami. Masło się rozpuszcza i powstaje pyszna skorupka. Ten przepis jest po prostu rewelacyjny. Bardzo polecam:)

Zdjęcie - Dorsz z masłem  escargot  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło: xxx

Składniki:

  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 1 i 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 i 1/2 łyżki posiekanej szynki parmeńskiej (nie dodałam)
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól , pieprz
  • oliwa do smażenia
  • 5-6 kawałków ryby np. dorsza

Rybę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku ryby ułożyć kołderkę z masła. Wstawić do nagrzanego piekranika i zapiekać kilka minut.(ok. 10)

Smacznego:)

Kategorie przepisów