Dorsz z masłem escargot
Macie ochotę na rybę? Polecam wspaniały przepis. Rybę wystarczy usmażyć i położyć na niej aromatyczne masło z musztardą i innymi przyprawami. Masło się rozpuszcza i powstaje pyszna skorupka. Ten przepis jest po prostu rewelacyjny. Bardzo polecam:)
Składniki:
- 4 łyżki miękkiego masła
- 1 i 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 i 1/2 łyżki posiekanej szynki parmeńskiej (nie dodałam)
- 1 łyżka mielonych migdałów
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól , pieprz
- oliwa do smażenia
- 5-6 kawałków ryby np. dorsza
Rybę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku ryby ułożyć kołderkę z masła. Wstawić do nagrzanego piekranika i zapiekać kilka minut.(ok. 10)
Smacznego:)