Dorsz w warzywach

Dorsz w warzywach
3 filety z dorsza

1 czerwona papryka

1 mała cukinia

1/4 kalafiora

1 cebula

1 pomidor

1 łyżka koncentratu pomidorowego

pieprz

sól

listki laurowe

ziele angielskie

 olej

 

Cebulę obrać, drobno poszatkować, przesmażyć na oleju. Pomidora obrać ze skóry, wydrążyć z miąższu, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do cebulki razem z pokrojoną cukinią (gruba kostka) i pokrojoną w paski papryką. Kalafiora podzielić na różyczki dodać do reszty składników. Dodać kilka ziaren ziela angielskiego, 3 listki laurowe i łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku solą,  pieprzem i cukrem. Całość dusić na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie i wytworzy się sos.

Filety natrzeć solą i pieprzem. Zgrillować na patelni z odrobiną tłuszczu. Na talerz wyjąć duszone warzywa a następnie grillowaną rybę.

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                              Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

                             Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów