Dorsz w warzywach
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
1/4 kalafiora
1 cebula
1 pomidor
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pieprz
sól
listki laurowe
ziele angielskie
olej
Cebulę obrać, drobno poszatkować, przesmażyć na oleju. Pomidora obrać ze skóry, wydrążyć z miąższu, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do cebulki razem z pokrojoną cukinią (gruba kostka) i pokrojoną w paski papryką. Kalafiora podzielić na różyczki dodać do reszty składników. Dodać kilka ziaren ziela angielskiego, 3 listki laurowe i łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Całość dusić na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie i wytworzy się sos.
Filety natrzeć solą i pieprzem. Zgrillować na patelni z odrobiną tłuszczu. Na talerz wyjąć duszone warzywa a następnie grillowaną rybę.