Domowy makaron
Najlepszy, bo domowy:)
Żadem kupny, nie dorasta mu do pięt.
Szybki, prosty w wykonaniu i niezwykle smaczny.
Idealny do odświętnej zupy podczas nadchodzących świąt wielkanocnych.
Z pewności zachwyci podniebienia wszystkich gości:)
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki wody
- szczypta sola
dodatkowo
- mąka do podsypania
Składniki na ciasto zagnieść.
Ciasto cieniutko rozwałkować.
Podsypać mąką z obu stron.
Ciasto pokroić w cieniutkie paski.
Zostawić na ok. 0.5 godziny do lekkiego przeschnięcia.
Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut do miękkości.
Makaron można również wysuszyć i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Gotowany makaron podawać np. z rosołem lub z sosem.