Domowy makaron

Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Najlepszy, bo domowy:)
Żadem kupny, nie dorasta mu do pięt.
Szybki, prosty w wykonaniu i niezwykle smaczny.

Idealny do odświętnej zupy podczas nadchodzących świąt wielkanocnych.
Z pewności zachwyci podniebienia wszystkich gości:)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki wody
  • szczypta sola

dodatkowo

  • mąka do podsypania

Składniki na ciasto zagnieść.
Ciasto cieniutko rozwałkować.
Podsypać mąką z obu stron.
Ciasto pokroić w cieniutkie paski.
Zostawić na ok. 0.5 godziny do lekkiego przeschnięcia.
Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut do miękkości.
Makaron można również wysuszyć i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Gotowany makaron podawać np. z rosołem lub z sosem.

Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Domowy makaron - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy