Domowy kisiel z rabarbaru

Domowy kisiel z rabarbaru
Zdjęcie - Domowy kisiel z rabarbaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 15
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Kwaskowy, wyrazisty, bardzo dobry. Szybki w przygotowaniu. Taki jest domowy kisiel z rabarbaru.  Bardzo polecam.

Składniki Instrukcje

Rabarbar umyć i pokroić w małe kawałki. Włożyć do garnka, wlać wodę (odlać pół szklanki), dodać cukier i doprowadzić do wrzenia.  Gotować 5 min. W tym czasie rozmieszać mąkę ziemniaczaną z pozostałą wodą, wlać do garnka, zagotować, żeby kisiel zgęstniał. Przelać do pucharków i natychmiast podawać.

Smacznego:)

Zdjęcie - Domowy kisiel z rabarbaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów