Domowe sandwicze

Domowe sandwicze

Końcówka wakacji nie jest dla mnie zbyt łaskawa  i nie mam jakoś weny do gotowania. A kiedy nie ma natchnienia a jeść przecież trzeba najlepszy pomysł to fast foody ale oczywiście tylko domowe. Do tych sandwiczy użyłam bułek, które poznaliście dwa dni temu, można użyć każdych innych.

Zdjęcie - Domowe sandwicze - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 kulka mozzarelli
  • pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • majonez
  • ketchup
  • mieszanka sałat

Filet z kurczaka oprószyć solą i pieprzem usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zabezpieczyć aby nie wystygła za bardzo.Bułki przekroić, posmarować masłem, każdą kromkę posypać przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą, na tym ułożyć plasterek mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać kilka min, aż ser się rozpuści. W tym czasie pokroić cebulę i pomidora. Składać sandwicze  według dowolnej kolejności. U mnie było tak: bułka z serem i czosnkiem, majonez, pomidor, mix sałat, cebula, kurczak, majonez, ketchup, bułka. Podawać natychmiast.

Smacznego:)

Kategorie przepisów