Domowe sandwicze
Końcówka wakacji nie jest dla mnie zbyt łaskawa i nie mam jakoś weny do gotowania. A kiedy nie ma natchnienia a jeść przecież trzeba najlepszy pomysł to fast foody ale oczywiście tylko domowe. Do tych sandwiczy użyłam bułek, które poznaliście dwa dni temu, można użyć każdych innych.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 3 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 1 kulka mozzarelli
- pomidor
- 1 czerwona cebula
- majonez
- ketchup
- mieszanka sałat
Filet z kurczaka oprószyć solą i pieprzem usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zabezpieczyć aby nie wystygła za bardzo.Bułki przekroić, posmarować masłem, każdą kromkę posypać przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą, na tym ułożyć plasterek mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać kilka min, aż ser się rozpuści. W tym czasie pokroić cebulę i pomidora. Składać sandwicze według dowolnej kolejności. U mnie było tak: bułka z serem i czosnkiem, majonez, pomidor, mix sałat, cebula, kurczak, majonez, ketchup, bułka. Podawać natychmiast.
Smacznego:)