Domowe Bounty

Domowe Bounty

Cześć,

Postanowiłam wypróbować przepis z blogu Kolarska kuchnia. Domowe Bounty może nieco odbiega od smaku oryginalnego batonika ale jest pysznie kokosowe i proste w przygotowaniu. Zapraszam.

Zdjęcie - Domowe Bounty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki (na 3 miseczki kulek jak na zdjęciu):

  • 300 ml mleczka kokosowego w puszce,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 180 g mąki kokosowej,
  • 1 duża łyżka miodu (dla lubiących słodki smak można śmiało dać 2-3 łyżki),
  • 100 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70-80%).

Zdjęcie - Domowe Bounty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Making-of:

  • Mleczko, wiórki, mąkę i miód mieszamy mikserem aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Formujemy z niej dowolny kształt. Ja akuratnie wybrałam kuleczki. Uformowane kształty kładziemy na papierze do pieczenia i wstawiamy do zamrażarki na około 40 minut.
  • Czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią nasze Bounty a następnie chowamy je do lodówki do stężenia.
  • Bounty przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

Gosia

Kategorie przepisów