Domowe Bounty
Cześć,
Postanowiłam wypróbować przepis z blogu Kolarska kuchnia. Domowe Bounty może nieco odbiega od smaku oryginalnego batonika ale jest pysznie kokosowe i proste w przygotowaniu. Zapraszam.
Składniki (na 3 miseczki kulek jak na zdjęciu):
- 300 ml mleczka kokosowego w puszce,
- 2 łyżki wiórków kokosowych,
- 180 g mąki kokosowej,
- 1 duża łyżka miodu (dla lubiących słodki smak można śmiało dać 2-3 łyżki),
- 100 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70-80%).
Making-of:
- Mleczko, wiórki, mąkę i miód mieszamy mikserem aż do uzyskania jednolitej masy.
- Formujemy z niej dowolny kształt. Ja akuratnie wybrałam kuleczki. Uformowane kształty kładziemy na papierze do pieczenia i wstawiamy do zamrażarki na około 40 minut.
- Czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią nasze Bounty a następnie chowamy je do lodówki do stężenia.
- Bounty przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Gosia