Domowe batoniki bounty

Zdjęcie - Domowe batoniki bounty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami PDF Button Zdrowsza wersja batoników bounty, na mleku kokosowym. Inspiracja tutaj. Zrobiłam wersję trochę słodszą i dodałam sok z cytryny, który moim zdaniem przełamał lekko mdły smak mleka kokosowego. 

Wszystkie składniki (oprócz czekolady) należy wymieszać w misce. Następnie uformować batoniki lub kulki i poukładać na talerzu i wstawić do zamrażarki  na 30 minut. W tym czasie rozpuścić w rondelku czekoladę i wystudzić.  Batoniki wyjąć i smarować czekoladą najpierw z jednej strony i po bokach. Jak stężeje, obrócić i posmarować dół i ewentualne „luki”. Batoniki schłodzić, można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.

Przepisy z tych kategorii

Pralinki z masłem orzechowym
1

Pralinki z masłem orzechowym

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Czekoladowo - orzechowe trufle z nutellą
1

Czekoladowo - orzechowe trufle…

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Pralinki Rafaello z białą czekoladą i migdałem – przepis
3

Pralinki Rafaello z białą czek…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Czekoladowy weekend
5

Czekoladowy weekend

Agata Agata
Agatek

Kulki herbatnikowe
3

Kulki herbatnikowe

gania gania
My cuisine

Sernik na zimno z białą czekoladą i borówkami

Sernik na zimno z białą czekol…

food² food²
Food Square

Przepisy z tych kategorii

Serniczek w szklance z galaretką

Serniczek w szklance z galaret…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tarta z malinami i budyniem

Tarta z malinami i budyniem

Beti Beti
kruche babeczki

Ciasto z mięsnym nadzieniem
1

Ciasto z mięsnym nadzieniem

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Śledzie w jogurcie z cebulą i groszkiem

Śledzie w jogurcie z cebulą i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kapusty, marchewki i papryki

Surówka z kapusty, marchewki i…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Chutney z pomidorów

Chutney z pomidorów

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy