Dip ala Guacamole
Banalnie prosty dodatek do dań kuchni hiszpańskiej. Przygotowanie go zajmuje zaledwie 10minut, a smak jest nieoceniony!
Szczególnie polecam do Quesadillas z wieprzowiną i Grillowanej piersi z kurczaka.
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 1 duże dojrzałe awokado
- 1 puszka pokrojonych pomidorów
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 łyżka soku z limonki
- garść kolendry
1. Otwórz puszkę pomidorów i odcedź większość płynu.
2. Obierz awokado i pokrój je w małą kostkę.
3. Skrop awokado sokiem z limonki, dzięki temu nie zmieni koloru.
4. Drobno posiekaj cebulę.
5. Posiekaj kolendrę.
6. W miseczce wymieszaj pomidory, awokado i czerwoną cebulę i całość posyp kolendrą.
Smacznego!
Ilość porcji: x 4 Czas przygotowania: 10min