Dip ala Guacamole

 

Zdjęcie - Dip ala Guacamole - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Banalnie prosty dodatek do dań kuchni hiszpańskiej. Przygotowanie go zajmuje zaledwie 10minut, a smak jest nieoceniony!

Szczególnie polecam do Quesadillas z wieprzowiną i Grillowanej piersi z kurczaka.

Sposób przygotowania:

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka soku z limonki
  • garść kolendry

1. Otwórz puszkę pomidorów i odcedź większość płynu.

2. Obierz awokado i pokrój je w małą kostkę.

3. Skrop awokado sokiem z limonki, dzięki temu nie zmieni koloru.

4. Drobno posiekaj cebulę.

5. Posiekaj kolendrę.

6. W miseczce wymieszaj pomidory, awokado i czerwoną cebulę i całość posyp kolendrą.

Smacznego!

Ilość porcji: x 4 Czas przygotowania: 10min

Kategorie przepisów

Podobne przepisy