dietetyczna

3 filety rybne

2 marchewki

1 pietruszka

1/2 selera

1 cebula

sól, pieprz, przyprawa do ryb

3 łyżeczki żelatyny

 

Z warzyw ugotować wywar. Pod koniec dodać filety, doprawić przyprawami i gotować około 6 minut. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Wywar przelać przez sitko. Rybę rozrywać na mniejsze kawałki i układać w/g fantazji na półmisku. To samo zrobić z marchewką. Żelatynę połączyć z 2 szklankami wywaru. Po przestygnięciu zapełniać półmiski wywarem. Odstawić do stężenia.

 

Przepisy z tych kategorii

Suflet z łososia
3

Suflet z łososia

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

dorsz z chilli
1

dorsz z chilli

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

tołpyga z porami i pomarańczowym pieprzem
3

tołpyga z porami i pomarańczow…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

dorada z porami
1

dorada z porami

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
4

pstrąg tęczowy z czosnkiem, ko…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

pieczony pstrąg w glazurze z miodu i musztardy żurawinowej
5

pieczony pstrąg w glazurze z m…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia