Despertator

Kilka dni temu byłam na wycieczce  w Kazimierzu Dolnym. Pogoda była sierpniowa a plan wycieczki dość forsujący więc już w drodze powrotnej marzyłam, żeby się jakoś schłodzić. Drink o ciekawej nazwie bardzo mi w tym pomógł. Robi się go z tequili ja jednak użyłam wódki, likieru pomarańczowego i syropu z granatów. Przepis pochodzi z książki Long-drinki.

Zdjęcie - Despertator  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 30 ml tequili
  • 10 ml Cointreau
  • 20 ml Grenadiny
  • 5 ml miodu
  • sok grejfrutowy
  • kostki lodu

Do shakera wlać tequilę, Cointreau, Greandinę oraz miód i wrzucić kostki lodu. Całość dobrze wymieszać. Przecedzić drinka do dużej szklanki, uzupełnić go sokiem z grejfrutów.

Na zdrowie:)

Przepisy z tych kategorii

Cola z wiśniówką
7

Cola z wiśniówką

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Imbirowy  szok
9

Imbirowy szok

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Byk
14

Byk

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Blue  Lady
25

Blue Lady

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Mojito
10

Mojito

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Whisky z wermutem
12

Whisky z wermutem

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia