Despertator

Kilka dni temu byłam na wycieczce  w Kazimierzu Dolnym. Pogoda była sierpniowa a plan wycieczki dość forsujący więc już w drodze powrotnej marzyłam, żeby się jakoś schłodzić. Drink o ciekawej nazwie bardzo mi w tym pomógł. Robi się go z tequili ja jednak użyłam wódki, likieru pomarańczowego i syropu z granatów. Przepis pochodzi z książki Long-drinki.

Zdjęcie - Despertator  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 30 ml tequili
  • 10 ml Cointreau
  • 20 ml Grenadiny
  • 5 ml miodu
  • sok grejfrutowy
  • kostki lodu

Do shakera wlać tequilę, Cointreau, Greandinę oraz miód i wrzucić kostki lodu. Całość dobrze wymieszać. Przecedzić drinka do dużej szklanki, uzupełnić go sokiem z grejfrutów.

Na zdrowie:)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy