Deser a'la Eton Mess z malinami

Deser a'la Eton Mess z malinami
Zdjęcie - Deser a'la Eton Mess z malinami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiDeser robiony na podstawie przepisu na Eton Mess. W sumie jest to ten sam deser ale wykonany i podany troszeczkę inaczej i zawiera inne owoce. Jego inność nie zmienia faktu, że jest równie pyszny jak ten oryginalny, a może i lepszy.Idealnie trafił w gusta moich niedzielnych gości w przedziale wiekowym 5-81 lat.
Deser a'la Eton Mess z malinami (4-6 pucharków):
  • 2 szklanki malin
  • 3 łyżki soku z granatów
  • 2 łyżki cukru

  • 350 ml śmietany kremówki
  • ok 20 bez średniej wielkości, pokruszonych na duże kawałki

Maliny myję przebieram, odkładam kilka do dekoracji. Resztę malin mieszam z sokiem z granatów i cukrem, wstawiam do lodówki na ok 2 h. Przed podaniem ubijam do gęstości kremówkę (nie na sztywno), mieszam z bezami. Do pucharków układam po ok1 stołowej łyżce malin z sokiem, ok 2 łyżek kremówki z bezami. Dekoruję pozostałymi malinami z sokiem i malinami odłożonymi do dekoracji.
Smacznego

Kategorie przepisów