Delikatna zupa rybna

Delikatna zupa rybna

Może nie powinnam pisać takich rzeczy, ale jedyną wersją zupy rybnej jaką lubię jest zupa mojej Mamy. Nie robi jej (niestety!) zbyt często, jednak w każdą Wigilię mogę liczyć, że pojawi się na świątecznym stole.

Po co jednak czekać tyle miesięcy, skoro mogę ją sama przygotować?!

Ta genialna w swojej prostocie myśl doprowadziła mnie prosto do kuchni. I tak stworzyłam Zupę delikatną, śmietnakowo- koperkową. Moją, choć smakującą jak ta Mamy.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Delikatna zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Delikatna zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Delikatna zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Delikatna zupa rybna

Agata, 25 maja 2010

Zdjęcie - Delikatna zupa rybna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Warzywa obrać, pokroić na duże kawałki. Ugotować z nich, ryby i przypraw esencjonalny wywar.

Bulion przecedzić, zabielić śmietanką, doprawić do smaku. Zupę podawać z dużą ilością koperku i delikatnym makaronem.

Kategorie przepisów