Czekoladowe muffinki
Składniki:
- kostka margaryny
- 3 łyżki kakao
- 7 łyżek wody
- 1,5 szklanki cukru
- 3 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mąki
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
W garnku roztapiamy margarynę z cukrem, wodą i kakao. Jak wszystko połączy się w jednolitą polewę odlewamy troszkę polewy, a resztę studzimy. Następnie dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy i wlewamy do połowy papilotki. Pieczemy 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kiedy przestygną dekorujemy pozostawioną polewą i np cukrem pudrem, chociaż lepsza byłaby posypka ;)
Z tej ilości składników wyszło mi 28 małych muffinków.
Smacznego :)
- kostka margaryny
- 3 łyżki kakao
- 7 łyżek wody
- 1,5 szklanki cukru
- 3 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mąki
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
W garnku roztapiamy margarynę z cukrem, wodą i kakao. Jak wszystko połączy się w jednolitą polewę odlewamy troszkę polewy, a resztę studzimy. Następnie dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy i wlewamy do połowy papilotki. Pieczemy 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kiedy przestygną dekorujemy pozostawioną polewą i np cukrem pudrem, chociaż lepsza byłaby posypka ;)
Z tej ilości składników wyszło mi 28 małych muffinków.
Smacznego :)