Czekolada domowa

Czekolada domowa
Zdjęcie - Czekolada domowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 25
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Ktoś może zapytać po co robić czekoladę w domu skoro półki sklepowe uginają się od tego towaru. Niby racja, ale na pewno zrozumieją mnie osoby, które pamiętają czasy kiedy czekolady w sklepach nie było. Taka domowa czekolada smakuje zupełnie inaczej. Jest mięciutka i bardzo wciągająca. Po dwóch kawałkach człowiek jest syty ale po chwili sięga po kolejny. Zrobiłam taką wersję jaką pamiętam z dzieciństwa, można ją urozmaicić różnymi bakaliami, jakie tylko przyjdą nam do głowy.

Składniki Instrukcje

Orzechy uprażyć  na suchej patelni.Wodę zagotować z cukrem, dodać masło. Do gorącej masy wsypać mleko w proszku z  kakao, ucierać tak długo aż nie będzie grudek. Dodać orzechy i wymieszać. Przełożyć na płaskie naczynie z wysokimi brzegami. Wstawić do lodówki.

Zdjęcie - Czekolada domowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów