Czarniak zapiekany z cukinią

Czarniak zapiekany z cukinią
przepis:

 .

2 filety z czarniaka

1 mała cukinia

3 dymki

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 ząbek czosnku

1 łyżka tartego sera grana padano

1 łyżka posiekanego tymianku

sól, pieprz, sok z cytryny

1 łyżeczka masła

1 łyżka oleju

 Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem.

Cukinię opłukać, pokroić w kostkę.

Dymkę pokroić.

Czosnek posiekać.

Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić czosnek, dodać cukinię, smażyć razem 5 min.

Dodać sól, pieprz, tymianek, cebulkę oraz przecier pomidorowy.

Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

Na wierzch ryby wyłożyć cukinię, posypać tartym serem.

Rybę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220º C i zapiekać ok. 30 min.

 .

Zdjęcie - Czarniak zapiekany z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czarniak zapiekany z cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów