Czaj

Czaj

Jakiś czas temu, pod wpływem impulsu i ochoty na kubek naprawdę dobrej herbaty stworzyłam (choć to może zbyt duże słowo) swoją własną korzenną mieszankę. Można oczywiście podobną kupić w herbacianym sklepie, ale po co- skoro taka jest nie tylko lepsza, ale i 5 razy tańsza ?!

Tak więc dobra czarna* herbata plus aromatyczne przyprawy dały napój, którego smak jeszcze długo mi się nie znudzi, choć piję go kilka razy dziennie.

*przy okazji dowiedziałam się, że istnieje klasyfikacja herbaty Darjeeling. Moja to TGFOP1 second flush :)

 

Zdjęcie - Czaj - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Czaj - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Czaj - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Czaj - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Czaj

Agata, 4 stycznia 2011

Zdjęcie - Czaj - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Goździki i kardamon rozbić w moździeżu, połączyć ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Mieszankę przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku.

Kategorie przepisów