Cream drink karmelowo-kakaowy
40 ml likieru kakaowego
40 ml śmietanki 18%
Wszystkie składniki wlać do shakera i dokładnie wymieszać. Przelać do kieliszków, posypać odrobiną startej gałki muszkatołowej i odrobiną cynamonu.
Przepis ten wyczaił mąż we wrześniowym "LOGO". Znajdziecie go pod tym adresem:
http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,5707837,Z_licencja_na_mieszanie.html
Drink jest fantastyczny i zajmuje pierwsze miejsce wśród moich ulubionych:) Jest gęsty, delikatny a aromat gałki muszkatołowej w połączeniu z likierami jest obłędny.
Do wersji oryginalnej dodałam szczyptę cynamonu. To tak w ramach weekendu korzennego:) http://cosniecos.blox.pl/2008/10/Zaproszenie-Weekend-Korzenny.html Rekwizyty w kieliszku też nie są przypadkowe. Alkohol, który połączył mój "barman" to Bazilio ALPEN di CHOCO i MILLWOOD LIQUEUR.