Cordon Bleu z bakłażana

Cordon Bleu z bakłażana

Cordon Bleu with eggplant.
Zdjęcie - Cordon Bleu z bakłażana. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki.

1 bakłażan

4 plasterki wędzonego białego sera

4 plasterki szynki gotowananej

sól

pieprz

tymianek

zioła prowansalskie

olej do smażenia 0,5 szklanki

bułka tarta

1 jajko

Wykonanie:

Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować z obu stron, posypać pieprzem i ziołami, położyć na papierowy ręcznik, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów. Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Kategorie przepisów