Coleslaw
Bardzo lubię tę surówkę a jest to napewno zasługa sosu, w którym łączą się cukier i sok z cytryny. Prosty i smaczny dodatek do obiadu. Bardzo polecam a po południu zapraszam na mięsko do tej surówki.
Składniki:
- pół małej białej kapusty
- 1 duża marchewka
- 1 duża cebula
- łyżeczka cukru pudru (lub trochę mniej)
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- ok. 6 łyżek majonezu
- 2-3 łyżki białego octu winnego
-
sok z połowy cytryny
Kapustę zetrzeć lub drobno poszatkować, marchew zetrzeć, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski. Cukier, sól, majonez, ocet, pieprz i sok z cytryny wymieszać na gładką masę. Dodać do warzyw, dokładnie wymieszać i odsatwić na 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego:)