Coleslaw

Coleslaw

Bardzo lubię tę surówkę a jest to napewno zasługa sosu, w którym łączą się cukier i sok z cytryny. Prosty i smaczny dodatek do obiadu. Bardzo polecam a po południu zapraszam na mięsko do tej surówki.

Zdjęcie - Coleslaw  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • pół małej białej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 duża cebula
  • łyżeczka cukru pudru (lub trochę mniej)
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • ok. 6 łyżek majonezu
  • 2-3 łyżki białego octu winnego
  • sok z połowy cytryny

Kapustę zetrzeć lub drobno poszatkować, marchew zetrzeć, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski.  Cukier, sól, majonez, ocet, pieprz i sok z cytryny wymieszać na gładką masę. Dodać do warzyw, dokładnie wymieszać i odsatwić na 2-3 godziny do lodówki.

Smacznego:)

Kategorie przepisów