Ciecierzyca z porem i selerem

przepis:

1 puszka ciecierzycy (400 g)

biała część pora

1 cebula

3 łodygi selera naciowego

1-2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tymianku

0,5 łyżeczki papryki wędzonej

0,5 łyżeczki papryki pul biber

2 łyżki oleju

Ciecierzycę odcedzić i opłukać na sitku.

Cebulę i por pokroić w krążki.

Seler pokroić dość cienko w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, por i seler.

Następnie dodać ciecierzycę i przyprawy, niewielką ilość wody i wszystko dusić ok. 5 min.

Do uduszonych warzyw dodać przecier pomidorowy. Chwilę podsmażyć aby odparować nadmiar wody.

Zdjęcie - Ciecierzyca z porem  i selerem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ciecierzyca z porem  i selerem

Ciecierzyca z porem i selerem

figmara figmara
figowe smaki

Expresowy brokuł z patelni
1

Expresowy brokuł z patelni

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Ziemniaczane kotlety z kozim serem i karmelizowaną cebulą

Ziemniaczane kotlety z kozim s…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Jesienne placki z dyni

Jesienne placki z dyni

napiecyku napiecyku
napiecyku

Fasola z karczochami

Fasola z karczochami

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Bataty pieczone z pesto rukoli, fetą i płatkami migdałów
1

Bataty pieczone z pesto rukoli…

Beti Beti
kruche babeczki

Przepisy z tych kategorii

Paszteciki z pieczarkami i czarnuszką (wegańskie)
2

Paszteciki z pieczarkami i cza…

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Chili sin carne z dynią
1

Chili sin carne z dynią

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Boczniaki z porami

Boczniaki z porami

figmara figmara
figowe smaki

Frytki z pasternaku
1

Frytki z pasternaku

figmara figmara
figowe smaki

Curry z jajkiem i kalafiorem
1

Curry z jajkiem i kalafiorem

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Zasmażane buraczki na winie z żurawiną
1

Zasmażane buraczki na winie z…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim