Ciasto z czerwoną fasolą

Ciasto z czerwoną fasolą


Cake with red beans
Zdjęcie - Ciasto z czerwoną fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto z czerwoną fasolą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

10 dag fasoli czerwonej konserwowej

2 łyżki mleka

5 dag cukru

3 jajka

3 dag mąki ziemniaczanej

7 dag mąki pszennej

1 łyżka cytryny kandyzowanej

Wykonanie:

Do rondelka wrzucić odcedzoną, przepłukaną fasolę, wsypać cukier, wlać 2 łyżki mleka i całość zagotować, cukier ma się rozpuścić, mieszać. Z białek ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie ubić. Osobno ubić żółtka. Połączyć pianę z żółtkami, mąką pszenną, fasolą i kandyzowaną posiekaną cytryną. Dobrze wymieszać i przełożyć do małej foremki.
Piec 30 minut w temp.180 stopni. Posypać cukrem i zajadać... fasolówkę.

Kategorie przepisów