Ciasto marchewkowe

Zdjęcie - Ciasto marchewkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto marchewkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto marchewkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto marchewkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami S k ł a d n i k i: (na 2 podłużne keksówki)

- 2 szklanki startej marchwi - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 szklanki cukru - 1 szklanka oliwy - 4 jajka - 1 łyżeczka sody - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1-2 łyżeczki aromatu pomarańczowego - 3-4 łyżki bułki tartej - cukier puder do posypania
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
oliwę ucieramy z cukrem, dodajemy kolejno jajka, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, aromat pomarańczowy i startą marchew. piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, keksówki smarujemy oliwą i posypujemy bułką tartą, wylewamy ciasto, wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 50-60 minut. gdy ciasto ostygnie posypujemy je cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty (opcjonalnie). jest naprawdę przepyszne :)))
inspired by kuchennewzlotyiupadki.blox.pl

Kategorie przepisów

Podobne przepisy