Ciasto kokosowe z jagodami

Po cieście migdałowo -  jagodowym przyszła kolej na duet jagód z kokosem. Jest to całkiem trafne połączenie smakowe a dodatek maślanki sprawią, że ciasto nie jest suche. Doskonałe na weekend.

Zdjęcie - Ciasto kokosowe z  jagodami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  •  2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maślanki
  • 3 jajka
  • pół szklanki wiórek kokosowych
  • 5-6 łyżek likieru kokosowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40  dag jagód

 

Jajka ubić z cukrem na  puszystą masę. Dodać olej, likier oraz maślankę i miksować jeszcze kilka minut. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Dodać wiórki kokosowe. Kiedy ciasto jest gładkie przełożyć do formy. Na wierzchu rozłożyć jagody. Ciasto wstawić do nahrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 1 godzinę. Po wystudzeniu można posyapć cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Kruche ciasto z  jagodami
6

Kruche ciasto z jagodami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Ciasto na droge
7

Ciasto na droge

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Migdałowe ciasto z jagodami i białą  czekoladą
9

Migdałowe ciasto z jagodami i…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Ciasto czekoladowe z wiśniami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Kopiec kreta ciasto domowe

Kopiec kreta ciasto domowe

ekspansjasmaku ekspansjasmaku
ekspansja-smaku

Ciasto japonka

Ciasto japonka

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Przepisy z tych kategorii

Ciasto pierogowe z masłem i olejem

Ciasto pierogowe z masłem i ol…

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Kruche ciasteczka z cukrem

Kruche ciasteczka z cukrem

Alicja Alicja
Czekoladowa muffinka

Kopiec kreta ciasto domowe

Kopiec kreta ciasto domowe

ekspansjasmaku ekspansjasmaku
ekspansja-smaku

Pierniczki idealne
1

Pierniczki idealne

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Cynamonowa gwiazda

Cynamonowa gwiazda

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Makowy warkocz drożdżowy

Makowy warkocz drożdżowy

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit