Ciasto jogurtowe z bakaliami
Wiem wiem , uwielbiacie ciasta jogurtowe!
Dziś mam dla Was przepis na kolejne jogurtowe – tak samo łatwe i szybkie jak jego poprzednicy.
Puszyste ucierane ciasto obficie obłożone ulubionymi bakaliami.
Są orzechy włoskie … i nerkowce … i ziemne ….
Są migdały … czekolada i trochę kokosu.
Pyszności na nim pod dostatkiem!
Ciasto bez dodatku bakalii jest ciastem dietetycznym i śmiało mogą skusić się na nie osoby liczące kalorie.
W wersji z bakaliami już nie jest tak dobrze – tutaj za to dostarczamy mnóstwo energii i uśmiechu! :D
Polecam!
SKŁADNIKI:
( mała keksówka 10×18 )
* mąka kukurydziana – 4 czubate łyżki
* jajko – 3 szt
* jogurt naturalny – 180 g
* cukier – 3/4 szkl
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* skórka cytrynowa – 1 łyżka
DODATKOWO:
* biała czekolada
* ulubione bakalie
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się dość mocno napuszy.
Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).
Pieczemy ok. 45-50 minut, studzimy.
Wystudzone polewamy roztopioną, białą czekoladą i obficie posypujemy podprażonymi bakaliami.
Smacznego!