Ciasto czekoladowe z czereśniami

Ciasto czekoladowe z czereśniami
Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ajj uwielbiam czereśnie!

Są to chyba jedne w moich ulubionych owoców zaraz po gruszkach i brzoskwiniach!

Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie szybkie do zrobienia ciasto czekoladowe z czereśniami.

Delikatne, lekkie, puszyste i wyjątkowo pyszne!

Kiedy sezon na czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie, a nawet jabłka!

To co, robimy?!

Zapraszam!

Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* mąka pszenna – 2 szkl
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* cukier – 3/4 szkl
* cukier waniliowy – 2 łyżeczki
* kakao- 3 łyżki
* mleko – 3/4 szkl
* duże jajko – 1 szt
* olej – 1/4 szkl
* czereśnie – ok. 100 – 150 g

Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrami i kakao, dodajemy mleko, jajko oraz olej – dokładnie mieszamy.

Wrzucamy wydrylowane czereśnie ,mieszamy, wylewamy do keksów ( ok. 25 cm ) i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika ( z termoobiegiem) na ok. 55-65 minut ( do suchego patyczka ).

Gotowe posypujemy cukrem pudrem!

Smacznego!

Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów