Ciasto brzoskwiniowe

Zdjęcie - Ciasto  brzoskwiniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasto  brzoskwiniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasto  brzoskwiniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

240 g mąki pszennej

150 g cukru

1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

150 g/110 ml mleka

łyżeczka pasty wanilii

1 jajko

85 g jogurtu naturalnego albo kwaśnej śmietany

65 g oleju

skórka starta z 1/2 cytryny

2-3 brzoskwinie

cukier gruby do posypania ciasta

W dwóch oddzielnych miskach wymieszać ze sobą składniki suche i składniki mokre.

Następnie dolać płyn do suchych składników i dokładnie wymieszać.

 Wylać masę do formy - ja użyłam okrągłej o średnicy 21 cm. Na wierzchu ułożyłam ćwiartki brzoskwini. Wierzch posypałam grubym cukrem trzcinowym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piekłam około 60 minut.

To wszystko. Genialnie proste i genialnie smaczne.

Przepisy z tych kategorii

Ciasto pianka cytrynowa
2

Ciasto pianka cytrynowa

Beti Beti
kruche babeczki

Kruche ciasto z brzoskwiniami
2

Kruche ciasto z brzoskwiniami

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Ciasto jogurtowe – prosty przepis
5

Ciasto jogurtowe – prosty prze…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Kruche ciasto z budyniem i morelami
1

Kruche ciasto z budyniem i mor…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Ciasto drożdżowe z owocami
1

Ciasto drożdżowe z owocami

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Jogurtowiec brzoskwiniowy
6

Jogurtowiec brzoskwiniowy

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek