Ciastka owsiano-sezamowe w 15 minut

Ciastka owsiano-sezamowe w 15 minut


Zdjęcie - Ciastka owsiano sezamowe w 15 minut - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:

pasty sezamowej tahina - 140 g

syrop klonowy lub melasa - 80-100 g

mąka owsiana - 50-60 g

cukier kokosowy - 2 łyżki

proszek do pieczenia lub soda niepełna - 1 łyżeczka

nasiona chia luz zmielony len - 2-3 łyżki

otręby owsiane -1 łyżka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmieszać w misce na jednolite ciasto za pomocą łyżki. PorcjęcCiasto nabierać małą łyżeczką i uformować w dłoniach kulkę. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczyć od góry. Piec 13-15 minut 160 °C. Od razu wyjąć blechę do wystudzenia. Zdjąć po wystudzeniu.

Po wystudzeniu można udekorować dowolnie np. rozpuszczoną gorzką czekoladą.



Zdjęcie - Ciastka owsiano sezamowe w 15 minut - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kategorie przepisów