Ciastka cynamonowe
Cynamon nieodłącznie kojarzy się z klimatem jesieni i zimy, ja jednak spróbowałam wpasować go w aurę wiosenną. I stwierdziłam, że całkiem mi się to udało ponieważ ciasteczka cynamonowe smakują wspaniale, a że są chrupiące i bardzo proste w wykonaniu na pewno każdemu posmakują.
Składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 jajka
- cukier puder do posypania
Miękkie masło zmiksować z cukrem, aż będzie białe i puszyste dodać jajka, następnie mąkę z cynamonem. Dokładnie wymieszać. Uformować kulę, zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na około 40 min. Po tym czasie wyjąć ciasto, rozwałkować i wycinać ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec na rumiano ok. 20-25 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Smacznego:)