Ciasteczka z mielonych migdałów
Ciasta mielonych migdałów z żurawiną. Zaraz po wyjęciu z piekarnika są mięciutkie, ale z czasem robią się twarde. Na drugi dzień są już chrupiące.
175 gram mielonych migdałów
170 gra cukru pudru
2 białka z małych jajek
kilka kropel aromatu migdałowego
2 łyżki cukru pudru do obtaczania
do środka może iść migdał, suszona żurawina
Mielone migdały, cukier puder, białka i aromat migdałowy wymieszać na gładko. Wstawić do lodów na 3-60 minut.
Rozgrzać piekarnik na 180 stopni C.
Nabierać łyżeczką masę, uformować kulkę i położyć na blasze wyłożonej papierem. W środek wcisnąć migdał lub żurawiną.
Piec 15 minut ( ciastka pieką się szybko, trzeba uważać bo rozmawiając przez telefon przeciągnęłam pieczenie o 2 minuty i były już według mnie trochę za bardzo zrumienione;))