Ciasteczka Florentynki

Ciasteczka Florentynki

Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Florentynki to chrupiące ciasteczka przygotowane z ziaren, lub bakalii.
Uwierzcie, że są przepyszne. Dodatkowo przygotujecie je dosłownie w kilka chwil.
Sprawdźcie jakie to proste.
Z podanych składników zrobiłam 17 ciastek.
Inspiracja, Pysznie czy przepysznie.


Składniki:
1 jajko
4 łyżki cukru
200 g. słonecznika
50 g. pestek dyni
30 g. sezamu
100 g. płatków migdałów


Wykonanie:
Jajko ubić z cukrem na puszystą masę.


Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Wsypać słonecznik, dynię,sezam i płatki migdałów.


Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Wszystko wymieszać łyżką.


Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Tak przygotowaną masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Spłaszczać i formować okrągłe ciastka.


Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni 10-15 minut,
do zarumienienia.
Moje ciastka piekły się 13 minut.


Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Ciasteczka wystudzić i dopiero wtedy ściągać z blaszki, ciepłe będą się rozpadać.



Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasteczka Florentynki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami




Kategorie przepisów