Ciasteczka budyniowe / Stempelki
Niezwykle kruche , niesamowicie delikatne , mecha chrupiące i rozpływające się w ustach …
Wiem wiem cieknie ślinka już na samą myśl – i o to właśnie mi chodziło!
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasteczka budyniowe!
Idealne zarówno dla dzieci jak i dorosłych …
Idealne na przekąskę …na drugie śniadanie … i do podżerania przed tv.
Łatwe i szybkie – czyli takie ciasteczka idealne!
Koniecznie wypróbujcie!
Ps. ciasteczka budyniowe śmiało można tak jak ja ozdrobić stempelkowym wzorem – wtedy są też świetnym pomysłem na prezent!
Polecam!
SKŁADNIKI:
( ok. 30 sztuk )
* miękke masło – 125 g
* cukier puder – 50 g
* mąka tortowa – 120 g
* budyń waniliowy lub śmietankowy – 40 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch.
Dodajemy mąkę i budyń – dokładnie mieszamy, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę.
Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej dość obficie mąką stolnicy, wycinamy ciasteczka, układamy na blasze wyłożone papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 12-15 minut, studzimy.
Zajadamy!
DRUKUJ: