Ciągnik

Ciasto szybkie do zrobienia, pieczone w ekspresowym
tempie..a zjadane jeszcze szybciej..Przepis na ciasto o nietypowej nazwie [ jestem ciekawa czemu ktoś tak nazwał to ciasto] pochodzi z książki Ciasta, ciastka i takie tam. Zdjęcie - Ciągnik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • 4 jajka
  • 2/3 szkl.cukru
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 180 g margaryny
  • 3/4 szkl.mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
Czekoladę rozpuścić razem z margaryną.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać rozpuszczoną margarynę wraz z czekoladami i wymieszać.Piec 12 minut w temperaturze 220 stopni [ lekko nagrzany piekarnik].
Uwaga z książki: Piec 12 minut -ani minuty dłużej - chodzi o to, żeby czekolada w środku była rozpuszczona. Moje ciasto piekło się ciut dłużej..i czekolada była rozpuszczona ale tylko pośrodku ciasta, ale i tak ciasto było pyszne].
Zdjęcie - Ciągnik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciągnik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciągnik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciągnik - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Starbucks brownie

Starbucks brownie

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Biszkopt kakaowy
1

Biszkopt kakaowy

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Biszkopt dwukolorowy
4

Biszkopt dwukolorowy

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Ciasto z Coca-Colą
3

Ciasto z Coca-Colą

Kaś Kaś
Bake&Taste

Muffiny czekoladowe
5

Muffiny czekoladowe

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Placek czekoladowy- wilgotny i pyszny
16

Placek czekoladowy- wilgotny i…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty