Chrzanowe pulpety z indyka

Chrzanowe pulpety z indyka
Zdjęcie - Chrzanowe pulpety z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Delikatne mięso z indyka doskonale nadaje się na pulpety. Wypróbowałam juz wielu kombinacji smakowych  i wiem, że takie pulpeciki zawsze cieszą się popularnością, zwłaszcza wśród dzieci. Jednak, żeby nie były zbyt mdłe należy podkręcić smak mięsa. Dzisiaj u mnie propozycja chrzanowa ale tym razem chrzan powędrował nie do sosu a do mięsa. Ze względu na dzieci właśnie nie można przesadzić z jego ilością jednak jego dodatek robi dużo dobrego tym pulpetom.

Smacznego:)

Składniki Instrukcje

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Mięso umieścić w misce, dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan, sól i pieprz. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodac trochę bułki tartej. (pominęłam). Z wyrobionej masy formować małe pulpeciki i obtaczać w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzać olej, zrumienić pulpety z obu stron. Dodać szklankę wody lub bulionu i dusić ok. 20 min. Wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem posypać pulpety koperkiem.

Zdjęcie - Chrzanowe pulpety z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów