Chrupiąca sałatka z tuńczyka

Dzisiaj polecam lekką i bardzo smaczną sałatkę w której dominuje tuńczyk. Dzięki warzywom, głównie dzięki papryce sałatka jest super chrupiąca ale moim zdaniem bardzo ważny jest też dodatek musztardy do sosu. Przekonajcie się sami.

Zdjęcie - Chrupiąca sałatka z tuńczyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • pół główki sałaty lodowej
  • pół papryki czerwonej i żółtej
  • 1 mała czerwona cebula
  • szczypiorek
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól, pieprz

Tuńczyka odsączyć. Sałatę i cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Na talerzu ułożyć pokrojoną sałatę. Dodać paprykę, tuńczyka, cebulę. Składniki sosu dokładnie wymieszać, dodać, dodać do sosu i ponownie wymieszać. Przed podaniem schłodzić godzinę w lodówce. Posypać szczypiorkiem.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Sałata lodowa z kukurydza i wędzonym łososiem
2

Sałata lodowa z kukurydza i wę…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Sałatka z chrupiącym tuńczykiem
12

Sałatka z chrupiącym tuńczykie…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Sałatka z fasolki szparagowej i tuńczyka
11

Sałatka z fasolki szparagowej…

Angie Angie
Kuchnia w wersji light

Sałatka z fasolki szparagowej z rybą wędzoną
2

Sałatka z fasolki szparagowej…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Sałatka z łososia i fasolki szparagowej na ciepło

Sałatka z łososia i fasolki sz…

Laura Laura
Cafe Babilon

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej
16

Sałatka z tuńczyka i kapusty p…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu