Choco-caffe-latte

Choco-caffe-latte

Z niecierpliwością czekamy na wiosnę, a ona jakoś się spóźnia! U mnie w ogródku kwitną już krokusy, ale na dworze wieje taki zimny wiatr, że z radością wracam do domu i marzę o gorącej, aromatycznej kawie. Przepis na tę pyszną kawę znalazłam na opakowaniu cukru trzcinowego.

Składniki:

150 ml mleka

filiżanka espresso

2-3 kostki gorzkiej czekolady

szczypta cynamonu i goździków

starta skórka z pomarańczy

ewentualnie 1-2 kostki trzcinowego cukru

Przygotuj kawę. Podgrzej mleko, a w nim rozpuść czekoladę, dodaj też przyprawy i skórkę pomarańczową. Do szklanki wlej mleko z czekoladą i mocno spień. Następnie cienkim strumieniem po ściance szklanki dolewaj kawę. 

Bardzo mi ta kawa smakowała z włoskimi cantuccini :) 

Zdjęcie - Choco-caffe-latte  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów