Choco-caffe-latte
Z niecierpliwością czekamy na wiosnę, a ona jakoś się spóźnia! U mnie w ogródku kwitną już krokusy, ale na dworze wieje taki zimny wiatr, że z radością wracam do domu i marzę o gorącej, aromatycznej kawie. Przepis na tę pyszną kawę znalazłam na opakowaniu cukru trzcinowego.
Składniki:
150 ml mleka
filiżanka espresso
2-3 kostki gorzkiej czekolady
szczypta cynamonu i goździków
starta skórka z pomarańczy
ewentualnie 1-2 kostki trzcinowego cukru
Przygotuj kawę. Podgrzej mleko, a w nim rozpuść czekoladę, dodaj też przyprawy i skórkę pomarańczową. Do szklanki wlej mleko z czekoladą i mocno spień. Następnie cienkim strumieniem po ściance szklanki dolewaj kawę.
Bardzo mi ta kawa smakowała z włoskimi cantuccini :)