Chlebek bananowy
Pewnie w każdym domu zostają banany, których nikt już nie chce jeść. Wykorzystanie ich w tym chlebku, to danie im drugiego życia:-) A jak wszystkim smakuje:-)
Składniki:
- 3-4 mocno dojrzałe banany,
- 2 jajka,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka sody,
- 0,5 szklanki oleju,
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego,
- 2 szklanki mąki,
- 3 łyżki mleka,
- można też dodać ulubione bakalie.
Przygotowanie: Banany rozgnieść widelcem. Olej utrzeć z cukrem i jajkami. Do mąki przesianej dodać sodę i proszek do pieczenia. Powoli wsypywać do masy. Dodać banany. Na koniec wlać mleko i wsypać ewentualnie bakalie. Przelać masę do dużej keksówki. Piec około 1h w 180 stop. C.