Chlebek bananowy z jeżynami

Chlebek bananowy z jeżynami
Zdjęcie - Chlebek bananowy z jeżynami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 50
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 40minuty

Chlebek bananowy to najlepszy sposób zutylizowania bardzo dojrzałych owoców. Możliwości jest sporo, a że końcówka lata to sezon na jeżyny więc rozwiązanie  samo się nasunęło. Jeżyny są kwaskowe więc ze słodkim chlebkiem wyszło super.

Składniki Instrukcje

W misce rozgnieść banany, dodać olej i jajka i dokładnie wymieszać. Następnie przesiać do masy bananowej mąkę  z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i delikatnie dodać jeżyny. Przełożyć ciasto do przygotowanej formy keksowej i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do suchego patyczka, ok. 40 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Chlebek bananowy z jeżynami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów