Chleb śródziemnomorski owsiano-żytni
Gdy zobaczyłam go w zaproszeniu Amber, to pomyślałam od razu o moim tacie, który nie może jeść mąki pszennej, że ten chleb będzie specjalnie dla Niego. Nie wiem co poszło nie tak. Pięknie rósł i wyglądał super. A po przekrojeniu na dole była warstwa zakalca, a u góry pod skórką wielka dziura;-( Wrzucam przepis, bo być może ja zrobiłam coś nie tak, a innym się powiedzie. Wzięłam chętnie udział w akcji naszej wirtualnej piekarni. Jestem ciekawa Waszych uwag, które być może naprowadzą mnie na to co skaszaniłam;(
Chleb śródziemnomorski owsiano-żytni przepis podaję za Bogutyn Młyn
- 340g mąki owsianej
- 340g mąki żytniej 720
- 2 łyżeczki soli himalajskiej
- 700 ml wody
- 2 łyżeczki czarnuszki
- 20 suszonych pomidorów
- 2 łyżeczki mieszanki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
- 2 łyżeczki tymianku
- 10 łyżek pestek dyni
- 10 łyżek siemienia lnianego