Chipsy z buraków

przepis:

 .

2-3 buraki

1 łyżka oleju

sól morska

tymianek

Buraki obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, dodać oliwę, dobrze wymieszać.

Buraki rozłożyć na blaszce do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia) posypać solą i tymiankiem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok 180º C.  Piec ok. 20 min. uważając aby nie przypalić.

Zdjęcie - Chipsy z buraków - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Chipsy z buraków

Chipsy z buraków

figmara figmara
figowe smaki

Kotleciki z tuńczyka z koperkiem

Kotleciki z tuńczyka z koperki…

Beti Beti
kruche babeczki

Zielony krem z ciecierzycy z fetą

Zielony krem z ciecierzycy z f…

figmara figmara
figowe smaki

Jesienne placki z dyni

Jesienne placki z dyni

napiecyku napiecyku
napiecyku

Filet w sosie musztardowym

Filet w sosie musztardowym

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Prosty makaron z ricottą i szynką parmeńską Donny Hay

Prosty makaron z ricottą i szy…

Beti Beti
kruche babeczki

Przepisy z tych kategorii

Śledzie z marynowanymi kurkami w oleju rydzowym

Śledzie z marynowanymi kurkami…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Carpaccio z borowików

Carpaccio z borowików

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Wrapy z dipem łososiowym

Wrapy z dipem łososiowym

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Granola z truskawkami i malinami

Granola z truskawkami i malina…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Krakersy z dżemem cebulowym

Krakersy z dżemem cebulowym

figmara figmara
figowe smaki

Chrupkie pieczywo
2

Chrupkie pieczywo

Malwinka Malwinka
Przepyszne